Over ons

Huize Middelland

Woon je in Middelland? Dan is Huize Middelland jouw nieuwe buurthuis. Het staat niet op één plek, maar is verspreid over de wijk. Dus altijd dichtbij! In Huize Middelland kun je hulp krijgen en geven. Je kunt er werken en spelen, koken en eten, jouw kennis delen en kennismaken. Om  Huize Middelland te openen, hebben 13 bewonersgroepen de handen ineengeslagen.  Huize Middelland: 15 plekken, één buurthuis!

Huize Middelland wordt gemaakt door de Spoortuin, Graaf Florisstraat, Henegouwerplein, Recreatiecentrum Oostervant, het Dierenlandje, Werkgroep Jongeren Middelland, Singeldingen, Ettaouhid, het Wijkpaleis, de Fabriek, Thuis in West, de Oranjerie, het BuurtAtelier, Palet en Zorgvrijstaat. Huize Middelland staat open voor samenwerking met buurtbewoners en andere partijen in Middelland.

Meer weten? Kom langs bij één van de 15 plekken in de buurt. Huize Middelland wordt gemaakt door buurtgenoten en ondersteund door de gemeente en fondsen.

Huis van de wijk

In Rotterdam zijn 48 Huizen van de Wijk, elke wijk heeft zijn eigen huis. De meeste Huizen worden door professionele welzijnsorganisaties beheerd en geprogrammeerd, maar in sommige wijken zijn de huizen in zelfbeheer gegeven aan bewoners. In Middelland gaat dit nog een stap verder omdat het Huis niet één groot gebouw is, maar een netwerk van bewonersinitatieven en plekken.

Middellandstraat in beeld

Wie zit erachter?

Huize Middelland wordt gemaakt door 13 bewonersinitiatieven. Samen beheren zij 15 plekken: de Spoortuin, Graaf Florisstraat, Henegouwerplein, Recreatiecentrum Oostervant, het Dierenlandje, Werkgroep Jongeren Middelland, Singeldingen, Ettaouhid, het Wijkpaleis, de Fabriek, Thuis in West, de Oranjerie, het BuurtAtelier, Palet en Zorgvrijstaat. Huize Middelland staat open voor samenwerking met buurtbewoners en andere partijen in Middelland.

Documenten

Kalender oktober tot en met december 2021

De kalender van Huize Middelland wordt huis aan huis bezorgd in Middelland. Hier vind je de kalender van oktober, november, december 2021.

Huize Middelland brochure

Deze website vertelt je veel over Huize Middelland, een deel van deze informatie kun je nalezen op papier in deze brochure van Huize Middelland.

Huize Middelland viert 5 jarig bestaan met een jubeltour

Zaterdag 25 september vierde Huize Middelland haar 5 jarig jubileum. Wil je een terugblik wat op alle verschillende plekken plaatsvond, download hier het programma van de jubeltour.

Jaarverslag 2020

Wil je lezen wat Huize Middelland in 2020 heeft gedaan, klik dan hier om het jaarverslag 2020 te lezen.