Druk op de ketel en Vaart in de zaak

Druk op de ketel en Vaart in de zaak

Druk op de ketel en Vaart in de zaak

04 - 07 - 2018 Huize Middelland.NU

Het nieuwe Wijkpaleis komt er aan! Na veel gepalaver over kansen, kosten, regels en ruimte zijn ze er eindelijk uit: initiatiefnemers, gemeente en geldschieters. De voormalige Eloutschool wordt omgetoverd tot een unieke plek in de stad.

Van de kelder van de HUB (het vroegere wijkcentrum aan de Middellandstraat, naast de Dirk) verhuist het Wijkpaleis deze herfst naar het ruime schoolgebouw in de Claes de Vrieselaan. Groter en beter en met nog meer kansen voor Middellanders.

Het Wijkpaleis blijft de plek om het te maken. Ook op de nieuwe locatie is er veel ruimte voor buurtbewoners die aan de slag willen gaan met hun talenten. Een grote gemeenschappelijke ruimte van 500m2 op de begane grond biedt plaats aan bijeenkomsten en ontmoeting. 1000m2 is bestemd voor (startende) ondernemers die iets voor de wijk willen betekenen. De bovenste verdieping wordt verhuurd aan de Mariaschool. En dan hebben we het ruime achterterrein  nog niet eens genoemd. Op termijn kan het Wijkpaleis zichzelf bedruipen, zonder subsidie of externe financiering. Een knappe prestatie!

Natuurlijk blijft het Wijkpaleis onderdeel van Huize Middelland, samen met 12 andere initiatieven in de wijk: het BuurtAtelier, de Oranjerie, Vereniging Ettaouhid, Thuis in West, Graaf Florispandje, Dierenlandje, Singeldingen, Oostervant, Spoortuin en de Zorgvrijstaat.

Huize Middelland wordt mogelijk gemaakt met vrijwillige inzet van bewoners en met financiële steun van de Gemeente Rotterdam en Mooi, mooier Middelland.