Nieuws en Updates

Nieuws en Updates

Huize Middelland wil alle bewoners van Middelland op de hoogte houden van het nieuws uit onze wijk en verhalen van en over Middellanders delen. Heb je zelf een bericht dat je wilt delen of wil je een oproep plaatsen, laat dit dan weten via het contactformulier.

Aanschuifmaaltijden

31 - 05 - 2019 Huize Middelland.NU

Waar in de wijk ga jij vanavond eten?

Steeds duurzamer!

17 - 05 - 2019 Huize Middelland.NU

Middelland wordt langzaamaan steeds duurzamer & waterbewust. Twee inspirerende nieuwe projecten laten dat zien: de Regentuin in de Graaf Florissstraat en de Groene Daken van de Robert Fruinstraat.

Taal bedrijvigheid

16 - 05 - 2019 Huize Middelland.NU

In Huize Middelland wordt op verschillende plekken en allerlei niveau Nederlandse les gegeven. Dat hebben we in kaart gebracht op een flyer. Dus wil jij Nederlands leren, stap over de drempel van Huize Middelland en vraag naar de taalflyer. Of download hem met deze link: https://bit.ly/2UxlMR0.

Leer levens redden: AED training

16 - 05 - 2019 Huize Middelland.NU

​AED training Geef je op VOOR 27 MEI! Via #SeriousRequest van 3FM heeft Huize Middelland een #AED gekregen. Op 17 juni kan je leren er mee om te gaan. De AED komt straks te hangen bij Het BuurtAtelier in de #Zwaardecroonstraat in Middelland-zuid.

VACATURE - GEZOCHT

26 - 03 - 2019 Huize Middelland.NU

Huize Middelland is een netwerk van 14 bewonersinitiatieven die samen het ‘huis van de wijk’ in Middelland vormen. Als collectief bouwen we aan een ondernemende, veilige, plezierige en zorgzame wijk. Daarnaast ontplooit elk initiatief zijn eigen activiteiten. Huize Middelland is volop in ontwikkeling. Daarom zoeken we per april 2019 binnen ons eigen netwerk én daarbuiten naar meedenkers, meedoeners en samenwerkers. Mensen met plannen of ideeën en de vaardigheden om die samen met de partners van Huize Middelland uit te werken. Tot april 2019 werkten we met drie betaalde (deeltijd) rollen: netwerkregisseurs en projectleider communicatie. Vanwege de uitbreiding van het netwerk onderzoeken we een mogelijke herschikking van die rollen en zijn we op zoek naar meer handen om Huize Middelland te versterken. Huize Middelland draait op het benutten van de overwaarde van het sociale kapitaal. We maken daarom geen vaste vacature-omschrijving, maar verdelen de taken afhankelijk wie zich meldt, wat zijn of haar kwaliteiten zijn, met wie je kunt samenwerken en wat er praktisch te doen valt. Ook onderzoeken we samen met jou of hier een vrijwilligersvergoeding danwel een meer structurele vergoeding van bijvoorbeeld een paar uur per week tegenover kan staan. Wie pakt de handschoen op? Jij? Lees verder! Lijkt het je wat? Stuur je reactie voor 2 april naar: huizemiddelland@gmail.com.

Huize Middelland wordt mogelijk gemaakt met vrijwillige inzet van bewoners en met financiële steun van de Gemeente Rotterdam en Mooi, mooier Middelland.