Huize Middelland

Huize Middelland

Woon je in Middelland? Dan is Huize Middelland jouw nieuwe buurthuis. Het staat niet op één plek, maar is verspreid over de wijk. Dus altijd dichtbij! In Huize Middelland kun je hulp krijgen en geven. Je kunt er werken en spelen, koken en eten, jouw kennis delen en kennismaken. Om  Huize Middelland te openen, hebben 12 bewonersgroepen de handen ineengeslagen.  Huize Middelland: 12 x dichtbij, één buurthuis!

Huis van de Wijk
In Rotterdam zijn 48 Huizen van de Wijk, elke wijk heeft zijn eigen huis.  De meeste Huizen worden door professionele welzijnsorganisaties beheerd en geprogrammeerd, maar in sommige wijken zijn de huizen in zelfbeheer gegeven aan bewoners. In Middelland gaat dit nog een stap verder omdat het Huis niet een groot gebouw is, maar een netwerk van bewonersinitatieven en plekken.

Huize Middelland wordt gemaakt door de Spoortuin, de Graaf Florisstraat, Zorgvrijstaat, Recreatiecentrum Oostervant, het Dierenlandje, het Wijkpaleis - de plek om het te maken, Werkgroep Jongeren Middelland, Singeldingen, Ettaouhid, Thuis in West, de Oranjerie en het BuurtAtelier . Huize Middelland werkt samen met welzijnspartijen Wmo Radar en Zowel, maar ook met het Wijkteam en Centrum voor Jeugd en Gezin. Huize Middelland staat open voor samenwerking met buurtbewoners en andere partijen in Middelland.

Meer weten? Kom langs bij één van de 12 plekken in de buurt. Huize  Middelland wordt gemaakt door buurtgenoten en ondersteund door de gemeente en fondsen.


Plekken en initiatieven

Huize Middelland wordt mogelijk gemaakt met vrijwillige inzet van bewoners en met financiële steun van de Gemeente Rotterdam en Mooi, mooier Middelland.