Doe mee

Doe mee!

  • Helpen organiseren
  • Spullen schenken
  • Handen uit de mouwen steken
  • Een idee voor de buurt
  • Af en toe helpen

“We doen het zelf” is het motto van Huize Middelland. Het “zelf doen’ zit als het ware in het DNA van de plekken en initiatieven die samen Huize Middelland vormen. Huize Middelland gaat over halen en brengen. In Huize Middelland kun je hulp krijgen en geven. Je kunt er werken en spelen, koken en eten, jouw kennis delen en kennismaken. Als jij ideeën hebt, mee wilt helpen of op andere manieren wilt bijdragen aan Huize Middelland kan dat natuurlijk.

Neem contact op

Oproepen

Wijkpaleis zoekt

Waard of Waardinnen voor ‘hoe maakt u het?’

Hoe gaat het met jou? Op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag kunnen mensen het Wijkpaleis binnenlopen voor een praatje en een koffie. Daarvoor zoekt het Wijkpaleis gastmensen ( waarden of waardinnen ). Heb je zin én tijd hebben om een vaste middag per week / per twee weken / per maand van 12 – 15.00 of van 15 – 17.30 uur koffie te zetten en praatjes te maken, loop dan binnen bij Het Wijkpaleis of stuur een berichtje naar wijkpaleis@gmail.com

Bekijk buurthuis

De Spoortuin zoekt

Gereedschap-verzorger

Klussen in het groen, dat vergt veel van het gereedschap. Stelen breken, bijlen worden bot, scharen schuren en kraken… maar repareren is een vaardigheid die dun gezaaid is. Kan jij ons hierbij helpen? Alles in je eigen tijd, of juist samen met ons op zondagmiddagen. We horen graag van je! Mail deSpoortuin@gmail.com

Bekijk buurthuis

Meedoen

Philip - paleis bouwer

Philip, paleisbouwer à l’improvise

Philip speelt improvisatietheater en repeteert vaak met zijn vriend Tom en hun groep IMPROV Rotterdam op verschillende plekken van Huize Middelland. In ruil daarvoor bouwt hij op zaterdagochtend met tomeloze energie mee aan het WIJKPALEIS.

Mw Ganesh plantverzorger

Mw Ganesh en Kaat

Kaat helpt op woensdag vaak Fatma in de Paleiskeuken. En Mw Ganesh die zorgt voor de plantjes, brengt bloemen en lekkers. Maar als ze samen zijn, maken ze lol en komen ze niet meer tot werken.

Theo - klussenman

Theo, altijd klaar voor de volgende klus

Theo houdt met Clean Up de wijk vrij van zwervend afval, als zij niet werken, is dat meteen op straat te merken. De Middelland Post? die valt bij jou op de mat dankzij Theo en zijn grote vriend Jan. Maar ook voor klussen in Het Wijkpaleis, Het BuurtAtelier, bij het Dierenlandje staat Theo altijd klaar.

Patrick - Zorgvrijstater

Patrick –

Elke maandagochtend is Patrick te vinden bij Start-up coffee in het Zorgvrijstaat pandje aan de Hooidrift. Patrick is bij veel projecten van Zorgvrijstaat betrokken, waaronder ‘Samen Beter.’ Patrick Delien zet zich in voor het bevorderen van de gemeenschap van kwetsbare mensen in Rotterdam-West. ‘Luisteren, verbinden van netwerken en een teamspeler zijn. Dat is waar ik voor sta.’

Merete - meedenker

Merete, meedenker en doener

Merete is een Zwaerdecroonstraatbewoner en heeft lange tijd met hart en ziel meegedaan aan Het BuurtAtelier. Nu is zij de financiële vrouw en het geweten. Als bewoonster komt zij nog vaak in Het BuurtAtelier om samen te eten en in het najaar begint zij met enkele andere liefhebbers een tekenclub.