Wijkpaleis

Kom maken en maak het mee

Huize Middelland » Buurtplekken » Wijkpaleis

Het Wijkpaleis is de plek om het te maken, van elkaar te leren, elkaar te ontmoeten én te ondernemen. Het gaat over samen maken in de betekenis van iets vervaardigen of juist als in ‘het maken in het leven’. Het Wijkpaleis heeft een dorpszaal en vier publieke productieplekken: een keuken, een textielatelier, een maaklokaal én een houtwerkplaats in de Paleistuin.

Tijdens openingstijden kun je binnenlopen voor een kopje koffie of een aanschuifmaaltijd, meebouwen aan Het Wijkpaleis of helpen in de tuin. Je kunt terecht voor maakadvies van professionele makers en jouw eigen ideeën uitvoeren. Buiten publieke openingstijden kan Het Wijkpaleis worden gebruikt door allerlei groepen, van een koor of een theatergroep tot een fotografie- of spelletjesclub tot een groep bewoners en ondernemers die willen samenkomen om de wijk te verbeteren.

Het Wijkpaleis is in 2015 vanuit Singeldingen ontstaan. Wat begon met veel ideeën, enthousiasme en vrijwillige inzet, maar zonder vastomlijnd plan is uitgegroeid tot een gezonde wijkonderneming.

Adres

Claes de Vrieselaan 72, 3021 JS Rotterdam, 06-24754086

Openingstijden

inloop wo - vrij 12.30 – 17.30 uur; zat 10.00 en 12.30 uur; zon 15 - 21.00 uur; aanschuifmaaltijden wo - vrij 17.30 - 19.30 uur

Blijf op de hoogte

Faciliteiten

Rolstoeltoegankelijk
Ruimte te huur
Wifi
Beamer / Scherm
Keuken – Textielatelier – Houtwerkplaats
Tuin

En nog veel meer!